Print deze pagina

De CASADEI INDUSTRIA E 550 KANTENLIJMER

Foto van de E550 PM Foto van de E550 PM

De Casadei Automatische Kantenlijmer E550 is zowel met EVA traditionel Smeltlijm te gebruiken maar ook optioneel met Polyuretaan (PU) lijm, door een extra PURE lijmbak aan te schaffen kunt u dus met twee soorten lijm werken door elkaar !

Dit was voor kort alleen mogelijk met grote industrieele machines, maar nu met de introductie van de CASADEI E550 dus ook op kleinere productie machine's mogelijk!

Het grote voordeel van lijmen met PU lijm is de dunnere lijmvoeg en zeer grote bestendigheid voor hitte en vocht nadat de panelen eenmaal gelijmd zijn, denk aan de toepassingen bij radiator omkastingen of meubels t.b.v. badkamers en sanitaire ruimte's

Het schoonmaken van de machine bij gebruik van PU lijm is wel een punt van aandacht maar relatief eenvoudig en kost ook niet veel tijd.

Bij gebruik met PU lijm kan de lijm tot maximaal 4 dagen in de machine blijven.

Binnen ca 4 dagen moet de lijmpot dus worden schoongemaakt (ca 15 minuten werk)

De machine is zeer gebruiksvriendelijk en de verstelling naar andere banddikte's gebeurd door een stuk je van het te gebruiken materiaal in de diverse units te klemmen en de machine staat goed afgesteld.

De machine is in basis zonder voor frees en zonder hoekafronder en schraap en borstelunits te leveren, maar al deze units zijn naar keuze door de klant op de machine te bestellen.

Ook zijn er diversen uitbreidingsoptie's zoals een infrarrood verwarmingselement en spray units met anti hechtingsmiddel  of met lijmverwijderaar in combinatie met een borstel automaat. 

 

 

Lees 1741 keer

Media

Kijk hier voor een demonstatie filmje van de E 550 PM CR